Home Wijnreizen Wijnreis Noord-griekenland

Wijnreis Noord-griekenland

by security.creactiv
Macedonia_Halkidiki_DRozaki

De wijnreis wordt in verschillende formules aangeboden. Telkens start de reis in Thessaloniki. Deze stad heeft een internationale luchthaven met vlotte verbindingen vanuit gans Europa.

Volledige tour

Vooreerst is er de volledige tour van Noord-Griekenland. Dan bezoeken we zowel wijnhuizen uit Thracië als Macedonië. Dat houdt wat verplaatsingen in maar biedt daar tegenover een volledig beeld van de regio. Een echte aanrader. Voor deze tour heb je toch een 6-tal dagen nodig, afhankelijk van het vluchtschema. Zo mis je geen enkel belangrijk wijnhuis en geniet je ook van de uitzonderlijke schoonheid van Chalkidiki. Ik raad je aan de nodige tijd te investeren en er nog een dag city-trip Thessaloniki aan te breien. Zo heb je in 7 dagen het beste van 2 werelden.

Iets meer over Thessaloniki. Het is de tweede stad van Griekenland, na Athene, en heeft zo’n 320,000 inwoners. Ze dankt haar naam aan de halfzus van Alexander de Grote (315BC). De stad leent zich uitstekend voor een city-trip. Je vindt er alles wat een Europese stad boeiend maakt: lokale markten, leuke cafés, musea, geschiedenis in een dynamische sprankelende atmosfeer, shopping, studenten, promenade aan zee, enz. Op onze wijntour laten we je ook van de stad proeven.

Kortere tour

Daarnaast kan je kiezen voor een kortere tour, die ofwel Thracië ofwel Macedonië behelst. Beide reizen vragen een niet meer dan 4 dagen en zijn makkelijk rond een weekend te organiseren. Het programma is iets intenser maar voor elke wijnadept best te verteren. Voor beide keuzes valt veel te zeggen, afhankelijk van je voorkeur. Als je het geheim van Xinomavro wil doorgronden, is de Macedonië tour de perfecte keuze. Het bekendste Griekse wijnhuis, Alpha Estate, maakt deel uit van de tour. Thracië daartegenover biedt wijnhuizen die niet alleen topwijnen produceren van inheemse druivensoorten. Biblia Chora is daar een uitstekend voorbeeld van.

Tatsis

Voor meer details, zoals data en prijzen, klik je op je keuze. Ik wens je alvast een aangename reis. Welke formule je ook kiest, onvergetelijk wordt het zeker.