Home Wijnreizen

Wijnreizen

by security.creactiv
Crete_HeraklionSkalani_Vines_8892_photo Y Skoulas

Griekse wijnen zijn in grote mate onbekend en bijgevolg onbemind.

Niet geheel onterecht slepen ze ook een kwalijke reputatie mee. In de jaren 70 en 80 kreeg je immers een niet te drinken oubollige zware rode wijn geserveerd, of een niet te verteren retsina. Om toch iets alcoholisch te kunnen drinken, nam je je toevlucht tot ouzo of raki van een even dubieuze kwaliteit. Je moest met iets die Griekse koffie kunnen doorspoelen.

Gelukkig, tijden veranderen.

Vandaag staat een generatie jonge wijnmakers aan het roer van een ware renaissance. Wetenschappelijk geschoold, gewapend met nieuwe vinificatiechnieken en uitgebreide ervaring op tal van gerenommeerde wijndomeinen in Frankrijk, Italiƫ, de VS, Zuid-Afrika, etc., gaan ze aan de slag met voornamelijk inheemse druivensoorten die onder druk van de internationale druivensoorten, zoals Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot, bijna uitgeroeid waren.

Onder die inheemse rassen vind je echte pareltjes: Xinomavro, Agiorgitiko, Kotsifali om er maar enkele rode te noemen. Net zoals Vidiano, Malagouzia en Assyrtiko om maar enkele witte te vermelden.

assyrtiko

Met Ladaki willen we jullie van dichtbij die renaissance laten zien en proeven. Samen met Sophia Hanteli heb ik 300grapes opgericht, een Grieks bedrijf gespecialiseerd in wijnreizen. We nemen je mee naar de wijngaarden en de wijnmakers die niet alleen in Griekenland maar ook internationaal doorgebroken zijn. Of je nu een beginneling of expert bent, we zorgen voor een ontspannen en aangename sfeer terwijl we specifieke wijndomeinen met aangepaste proeverijen bezoeken onder onze persoonlijke begeleiding. We delen met plezier onze kennis om je het beste uit de Griekse wijnwereld met al je zintuigen te laten ervaren. Onze wijntours zijn een mix van ontdekking en plezier. We gaan de complexiteit van het wijn maken en proeven niet uit de weg maar laten evenmin iedere gelegenheid voorbij gaan om er wat ambiance in te brengen. Wij zijn pas tevreden als jij de best mogelijke ervaring meegemaakt hebt.

Daarnaast komt ook de innerlijke mens aan bod. De fabuleuze Griekse keuken, het unieke culturele erfgoed en de onvergetelijke natuur vormen integraal onderdeel van de wijntour. Logeren gebeurt in de betere boetiek hotels, dineren doen we in de betere restaurants.

Ontdek samen met ons het unieke, verrassende karakter van de Griekse wijnen. Ontmoet met zielsgenoten die je passie delen de wijnmakers achter de wijn. Wij zorgen voor onvergetelijke momenten, plezier, kennis en een ervaring die je levenslang zal koesteren.